k www.boysen.se
   
erbjudna tjänster och priser Live Looping Electronica workshop  Nyhetsbrev om Internetmusiki   
   


  --->  English site
www.looproom.com

Showroom for Swedish musician Per Boysen

PRESS KIT (pix, bio)
Kolla även filialen på MySpace!
mail: info@boysen.se
+ 46 (0)70 4416713
+ 46 (0)8 55926321


--> Lyssna här!
--> Diskografi

Uppdaterad specialutgåva skriven av Per Boysen, Sveriges ledande Logic-expert. Beställ från Studio här!

Musik som levebröd - 4!
Succéboken om musikbranschen i ny omarbetad upplaga.
Beställ här!INTERNET-MUSIK
Gratis e-bok -Varsågod! Jag ger bort min e-bok . Betrakta den som en historisk dokumentation 1993-2002. Jag är för lat för att orka hålla den uppdaterad. I stället förbättrar jag nu mina föreläsningar. Läs boken online eller ladda ner den som PDF!Här kommer jag att bjuda på en och annan gratislektion. Om du läser tidningen Studio får du givetvis ännu mer. Men allra mest utbyte har man förstås av att boka mig för gästföreläsning alternativt beställ privatlektion i Logic!Användbara Logic-länkar:

Emagics webbplats
Logic Audio FAQ
Sonicmatters Logic Forum
osxaudio.com
Emagic Infoweb

www.logicaudio.se - www.Svenska Logicforumet

   
Gratis lektioner i Logic finns här <---

Logic

Logic räknas som ett av de bästa datorprogrammen för musikproduktion och tillika professionell branschstandard. Om du har ambitionen att gå vidare med din musik kan det vara klokt att redan från början satsa på Logic. Då kommer dina produktioner alltid att vara kompatibla med en stor del av studiovärlden.

Under många års tid har jag lärt ut Logic till privatelever, ofta i samband med att jag har producerat inspelning av deras musik. Privatlektioner fungerar bra eftersom Logic är ett öppet system som går att anpassa efter vars och ens personliga arbetssätt. Jag brukar jämföra Logic med ett musikinstrument som man trimmar och finjusterar tills det är så lättspelat att man glömmer verktyget och enbart upplever musiken.

Själv skaffade jagl Logic på Mac 1994. Det var två saker som lockade mig att överge Cubase (jag hade kört Steinbergs program ända sedan Pro24 på Atari-datorer). Dels gillade jag looping-funktionen i arrangeringsfönstret. Att med ett musklick direkt kunna höra polyrytmiken i exempelvis en"tre-mot-fyra-figur" i hela låtens längd utan att behöva programmera en massa, uppfattade jag som klockrent. Jag hade också med egna öron upplevt den överlägsna MIDI-timingen hos C-Lab Creator på Atari hade jämfört med Cubase. Utvecklarna bakom Creator var de som sedan startade företaget Emagic och skapade Logic.

Runt -98 tyckte jag Apple tappade stinget och skaffade en intel-PC f ör Logic. En dag blev jag uppringd av en kille från Emagic i Tyskland som undrade om jag ville hjälpa dem att beta-testa programmets PC-version. Jag ställde upp, "i mån av tid". Fast numera surrar det oftare en äppelburk med OSX än en Windows-dator i musikstudion.
Utbildning i Logic

Här nedan följer en uppdelning i kursmoment som jag finner logisk. Men vid privatlektioner eller i en liten elevgrupp går det förstås att blanda hur som helst och skräddarsy en utbildning efter behov och önskemål.


   

Sökning i domänNytt album-släpp!
Per Boysen & Costas Andreou släpper albumet Nanetora.