k www.boysen.se
   
erbjudna tjänster och priser Live Looping Electronica workshop  Nyhetsbrev om Internetmusiki   
   


  --->  English site
www.looproom.com

Showroom for Swedish musician Per Boysen

PRESS KIT (pix, bio)
Kolla även filialen på MySpace!
mail: info@boysen.se
+ 46 (0)70 4416713
+ 46 (0)8 55926321


--> Lyssna här!
--> Diskografi

Uppdaterad specialutgåva skriven av Per Boysen, Sveriges ledande Logic-expert. Beställ från Studio här!

Musik som levebröd - 4!
Succéboken om musikbranschen i ny omarbetad upplaga.
Beställ här!INTERNET-MUSIK
Gratis e-bok -Varsågod! Jag ger bort min e-bok . Betrakta den som en historisk dokumentation 1993-2002. Jag är för lat för att orka hålla den uppdaterad. I stället förbättrar jag nu mina föreläsningar. Läs boken online eller ladda ner den som PDF!    pboy
Föreläsning/workshop med Per Boysen

"Det började med en workshop på P3:s POPSTAD 98. Nu bokas mina föredrag av mediaskolor, skivbolag, radio och studieförbund".

---> Genomförda arrangemang
---> Pressklipp


Här är några programidéer som visat sig omtyckta:
 • Konsertföreläsning: "Improvisation"
  Vilken konferens vinner inte på en spelande föreläsare som konkret visar vad han talar om genom att spela olika musikinstrument? Framställningens bildspel exemplifieras av korta konsertinslag. Teori och metodik för improvisation är identisk oavsett vad det är du arbetar med. Förmågan att improvisera är nödvändig för att möta verkligheten på de flesta arbetsplatser. Det finns konkreta modeller för hur improvisation kan bemästras och musiken är ett utmärkt sätt att lära ut detta på ett kul sätt.

  Programmet har bl.a. bokats av IFL vid Handelshögskolan i Stockholmför att piffa upp kursen Human Resources Executives Program

 • Utbildning i Apple Logic Pro/Express
  Läs mer om Logic <---
  Gratis lektioner i Logic finns här <---

 • Allmän musikbranschkunskap
  Upphovsrättslagen, förlagsrättigheter samt STIM/ncb och SAMI. Ersättning vid offentlig användning av musik; såväl vid nyttjande som mångfaldigande av verk. Förlagsarbete i Sverige och utlandet, subförläggning, ”låtpitchning”, svenska förlags roll som ”managements” och A&R. Juridiska rättigheter knutna till ljudinspelning vid exempelvis skivutgivning. Skivbolags arbete; A&R, artistprofilering, lansering, promotion, artistavtal. Major/Indie-modellen. Ett schema för en introduktionsföreläsning kan se ut så här.


 • Konsten att göra en skiva på riktigt
  Denna föreläsning lär ut alla administrativa och byråkratiska rutiner man måste följa för att släppa musik professionellt. Vi utgår från en checklista med runt ett dussing punkter som vi betar av på detaljnivå. Det är en fördel om deltagarna redan behärskar "allmän musikbranschkunskap" (se ovan). För nybörjare har "Konsten att göra en skiva på riktigt" med framgång givits som två dagars kurs.

 • Musikproduktion - Människa och teknik
  Digital och analog teknik, bandspelare och datorer. Genomgång av de vanligaste datorprogrammen som används i musikproduktion. Produktutvecklingen på området sedd i ljuset av de olika aktörernas ”politiska” strategier (Emagic/Apple, Steinberg, Digidesign). Format för digitalt ljud, kompatibiliteten dem emellan samt de produktionssystem de stöder (eller inte stöder…;-). Kortfattat om ljudteori och inspelningsteknik. De ”mjuka” variablerna inom musikproduktion; att agera bollplank, att behålla förstahandsintrycket, att spela in ”dåliga” respektiver ”bra” sångare/musiker.


 • Internetkunskap för musiker, artister och skiv/musik-bolag
  Produktion av webbplasts för musikdistribution och promotion.
  Streaming och download; jämförelse mellan olika system. Att bygga statisk webbplats med HTML. Olika system för dynamisk webbplats; Cold Fusion, PHP, JSP, ASP samt relevanta databaslösningar. Digital Rights Management – DRM – genomgång och jämförelse av olika system (kopieringsskydd, prissättning m.m.). Regler som gäller för internetdistribution av musik. Gällande STIM-tariffer. Särskilda regler vid upplägg av egen musik på egen webbplats.


 • Live Looping (konsert och workshop)
  Att spela loopmusik är som att stå vid en stor bergsklyfta och ropa mot sitt eget eko. Men vi loopmusiker går ett steg längre genom att klippa upp de återstudsande ljuden och bygga ny musik av dem – samtidigt som vi spelar vidare ovanpå detta. Efter varje föreställning ges tid för frågor och diskussion kring musikformen, tekniken och filosofin. Tag chansen att kolla in en musikform som garanterat aldrig hamnar på listorna! Här är till exempel ett PM för kursen Live-looping och realt
 • idskomponerande.

Kortkurser kan förstås skräddarsys precis som ”Utbildningsdagar” (se nedan). Min pedagogik hämtar exempel ur min egen erfarenhet av följande yrken:

Turnémusiker, studiomusiker, lärare inom studioinspelning (med början på Fryshuset 1992), kommersiell skivartist/musiker (turnéer i Sverige, Tyskland och Sydostasien), privatlärare i gitarr/saxofon/studio, inspelningsproducent för dels mediamusik men även enskilda artister, improviserande experimentmusiker sedan 1983, universitetslärare i dynamisk webbproduktion, innehållsleverantör till Kulturrådets bok ”Omvärldsanalys 2001”, utredningsarbete för SAMI och WIPO bland annat i samband med EU, copywriter anlitad av skivbolag och musikförlag för pressrealeaser och artistbiografier, skribent/redaktör för FUZZ, Studio (IDG), Musikern, Musikermagasinet och vissa andra tidningar, webbredaktör inom ”elektronisk handel”, föfattare till egna böcker om musik och Internet, medförfattare till boken Musik som levebröd (UR 2000), officiell betatestare av musikproduktionsprogrammet Logic från Emagic, Internetstrateg/”Music Management Director” för EU-utvecklingsprojekt inom musikbranschen.


   

Sökning i domän
Nytt album-släpp!
Per Boysen & Costas Andreou släpper albumet Nanetora.