k www.boysen.se
   
erbjudna tjänster och priser Live Looping Electronica workshop  Nyhetsbrev om Internetmusiki   
   


  --->  English site
www.looproom.com

Showroom for Swedish musician Per Boysen

PRESS KIT (pix, bio)
Kolla även filialen på MySpace!
mail: info@boysen.se
+ 46 (0)70 4416713
+ 46 (0)8 55926321


--> Lyssna här!
--> Diskografi

Uppdaterad specialutgåva skriven av Per Boysen, Sveriges ledande Logic-expert. Beställ från Studio här!

Musik som levebröd - 4!
Succéboken om musikbranschen i ny omarbetad upplaga.
Beställ här!INTERNET-MUSIK
Gratis e-bok -Varsågod! Jag ger bort min e-bok . Betrakta den som en historisk dokumentation 1993-2002. Jag är för lat för att orka hålla den uppdaterad. I stället förbättrar jag nu mina föreläsningar. Läs boken online eller ladda ner den som PDF!
   
Vad är Live Looping?

Mycket av dagens musik är baserad på loopar. Men dessa är i regel förinspelade ljudslingor som statiskt upprepas genom ett musikstycke. Live Looping handlar däremot om att jonglera med dynamiska loopar så att man kan skapa komplex musik direkt i nuet, utan förinspelat material.

Looping rack Att spela loopmusik är som att stå vid en stor bergsklyfta och sjunga mot sitt eget eko. Men vi loopmusiker går ett steg längre genom att klippa de återstudsande ljuden och bygga ny musik av dem. Sedan spelar vi vidare ovanpå detta.

Man behöver en eller ett par loopbaserade realtidssamplers för att kunna loopa. Om man styr inspelning, loopning och editering med fötterna via midipedaler har man händerna fria för att spela instrument. På mjukvarufronten går utvecklingen fort och det blir allt lättare att sätta ihop en portabel looping-rigg baserad på en laptopdator.

Portabel looping-rigg Varför loopa?
I århundraden har musiker upplevt fysiska begränsningar som stoppar det kreativa flödet vid en viss nivå. När de egna armarna, benen och lungorna inte längre räcker till för att spela musiken har man tvingats skriva ner den på papper. Syftet med detta var antingen att ta in medhjälpare för att i efterhand spela upp musiken eller att göra en inspelning med flerkanalsteknik.
   

Sökning i domänNytt album-släpp!
Per Boysen & Costas Andreou släpper albumet Nanetora.