Scandinavian Music Festival – med Loop Room!

7-10 november är det premiär för den nya svenska mässan/festivalen på Sollentunamässan. Programmet finns listat på www.scandinavianmusicfestival.se men jag ska här bara helt kort nämna min egen medverkan:

Söndag 10/11 kl 14.00 håller jag seminarium i Hall 2 kring ”Musikproduktion på Internet”. Seminariet är gratis och håller sig, liksom själva mäss/festival-konceptet, inom ett område som adresserar både allmänhet och industri. Inget renodlat branschfokus, således.

LOOP ROOM kallar jag den clinic/konsert jag genomför varje dag kl 11.00 och 15.00, också i Hall 2. De exakta beskrivningen av det jag ska göra är ”improviserad musik med loopbaserade realtids-samplers”. Det finns idag enkel digital utrustning som gör det möjligt för musiker att spela in sig själv och ”klippa och klistra” med de inspelade ljuden samtidigt som man spelar något nytt ovanpå detta – en slags ”oändlig kompositionsprocess i nuet”. Men det här är inget nytt för redan på sextiotalet fanns den en ”Echoplex” baserad på analoga bandspelare som bland annat inspirerade Jimi Hendrix och Les Paul.

Övrig tid kommer jag att stå i gitarrtidningen FUZZ monter. Titta gärna förbi!

Lämna ett svar